Sushi: Nigiri

Nigiri er den avlange ballen med ris som har et stykke sjømat på toppen.

Nigiri

Sushi: Maki

er den runde biten med sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. En annen populær maki sushi er tempura maki, som er fritert scampi og gjerne avokado og chilimajones. Tempura maki kan også være en fin sushi-bit å starte med hvis du aldri har prøvd sushi.

sushi med nori
Maki

Sushi: Nori

Nori er de tynne arkene av tørket og presset tang som brukes rundt makirullene, som f.eks rundt Maki'en over.

Nori er svært rik på vitaminer og mineraler – særlig kalium og kalsium. 

Sushi: Sashimi

Sashimi er tynne fiskeskiver uten noe annet rundt.

Er du opptatt av å spise ren og sunn mat – er sashimi et perfekt valg for deg når du skal spise sushi!

Da slipper du unna en del kalorier fra den hvite risen, den friterte sjømaten og chillimajonesen som er i en del av maki-rullene.

Sashimi

Sushi: Wasabi

Wasabi er den grønne kremen du rører ut i små mengder i soyasausen, eller legger en knapt synlig mengde av på sushibiten. 

Men vær varsom: Wasabi er sterkt.

Men selv om wasabi er sterkt, bør du for all del ikke droppe den! Wasabi bra for fordøyelsen – og wasabi virker også sterkt bakteriedrepende.

Wasabi er laget av en grønn type pepperrot fra Japan som er meget sterk og må brukes med forsiktighet. 

Wasabi

Sushi: Syltet ingefær

Syltet ingefær er de tynne skivene med ingefær som skal spises mellom hver sushibit – for å rense ganen og gjøre smaksløkene klare for neste delikatesse.

Syltet ingefær er også en god kilde til kalium, mangan, magnesium og kobber.

Syltet Ingefær